Isnin, 21 November 2011

Majulah Wahai anakku.


Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih dan pemurah.

Keputusan UPSR sudah lima hari keluar.Ummi begitu teruja untuk mengetahui awal keputusan K.Yang.Namun tak upaya. Sebelum ummi pergi sekolah ,satu persoalan timbul ummi ajukan kepada Abi.Bagaimana kiranya Kak yang tak dapat 5A? Memanglah hajat ibubapa begitu tinggi...Tapi kalau Allah dah tulis rezekinya hanya 4A 1B redha sahaja .Begitulah antara lain Abi memberikan pendapat. Lagipun UPSR bukanlah penamat jika dibandingkan dengan banyak exam lain lagi yang akan ditempuh.Pada hari keputusan diumumkan K.Yang tidak berada di sekolah sebaliknya mengikuti program RIMUP peringkat kebangsaan di Kuala Lumpur.Ummi yang mundar mandir menghilangkan keresahan menunggu...Namun bagai dijangka ummi pasrah menerima segalanya.Sebak juga di dada. Tika anak rakan sekerja meraikan kegembiraan ummi terkedu menerima bahasa isyarat dari guru data..Hanya 4A1B! sah.Ummi menjangkakan B ialah bagi matapelajaran Bahasa Melayu..Setelah disemak rupanya Sains.

Dua orang anak ummi Allah dah beri rasa bagaimana berjaya mendapat 5A ...Allah beri rasa bila berjaya mencapai TARGET.Tapi hari ini Allah beri rasa pula bagaimana perasaan jika tidak seperti yang dihajati. Moralnya ummi dapat faham bahawa tiap anak Allah kurniakan kelebihan masing-masing.Seorang lebih dalam bidang ini mungkin kurang dalam bidang lain...Yang pasti ummi kena PASTI kan supaya tidak ketinggalan dalam bidang agama.Majulah kalian untuk menjadi cemerlang dalam menjadi seorang HAMBA ALLAH yang patuh. Kejayaan hakiki pada pandangan ALLAH ialah seorang hamba yang mampu mengamalkan perintahNYA.Apapun TAHNIAH untuk anakanda.Teruskan belajar hingga peringkat yang lebih tinggi :)

Menjadi anak yang patuh dan taat pada ibubapa dan Hamba yang bersedia mengerjakan amalan soleh tanpa banyak berhujah.Itu yang penting!Teruskan langkah anakku.Kalianlah menjadi galang ganti ummi jika ummi sudah tiada lagi di mukabumi ini.Inilah fitrah kehidupan. Ummi akan kecewa jika kalian gagal menjadi anak yang SOLEH dan SOLEHAH.Berusaha mencapai apa yang diCITA tapi mesti berada dalam ORBIT Islam. Jangan lari dari garis pandu yang Allah tetapkan.Ikutlah Al Quran dan Sunnah pasti selamat.

1 ulasan:

IBU RISKA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI